Ton Derogee : 25 jaar lid PCE

Ton Derogee was op 1 september 2018, 25 jaar lid van PCE.
De huldiging vond plaats afgelopen dinsdag 25 september in de Pétanquehal. Rikie en Dick Bax hadden gezorgd voor koeken bij de koffie en de club voor koffie en thee en een aantal rondes hapjes tijdens de mixavond. Tussen de 1e en 2e ronde nam Henk het woord en wist het volgende te vertellen over Ton :

Ton, zolang je al bij de club bent, een allround bouler, maakt niet uit plaatsen- of schieten, beide disciplines beheerst jij tot in de finesses en wat belangrijker is, je vindt ook beide technieken leuk om te doen.

Al sinds jaar en dag vaste speler van het 1e team van PCE, spelend in de WAC en de ZAC., speelt ook graag Tete a Tete.
Vaak deelgenomen namens Eindhoven aan het internationale Zesstedentoernooi, al jaren een fervent kampeerder en dus ook boulen op camping De Zwarte Bergen. Sinds een paar jaar met zijn partner Mannie , 1 weekje boulen met vrienden op de Camping Eifellux in Korperich.

Leden onder ons ( niet veel reacties gekregen op vraag : vertel eens wat over
Ton, stille wateren hebben diepe gronden denk ik dan maar ) beschrijven jou o.a. als: oude rocker, man met de eeuwige sigaar, vriend voor het leven, af – en toe door de snelheid wat moeilijk te verstaan, een hart van goud, man van het oud bruintje in een speciaal glas, regeltjes moe ( ja wat wil je van een man uit de tijd van de flower power : geen rookverbod, geen helmplicht e.d.), slow starter, beetje nerveus, sigaartje terug in doosje, kauwgompje en dan ertegenaan, af en toe zijn eigen boulekrachten wat onderschattend, soms wat wijfelend van karakter : wel of niet schieten, gaat dan de but niet mee, klopt de puntentelling wel en dan ook daarin behoorlijk volhardend zijn.
Samen met zijn Mannie grootgrondbezitter met 3 huizen, 3 tuinen waarvan 1 megatuin, dit is Ton’s manier om fit te blijven.

Ton wij hopen jou nog lang in ons midden te mogen hebben al was het alleen maar om de praatjes op en naast de baan , je weet wel . Blijf gezond.