De jubilaris met de onderscheiding

Maaike Kauffeld was op 1 augustus 2016 25 jaar lid van PCE.

Op deze dag zelf hebben wij haar middels een kaart namens bestuur- en leden al gefeliciteerd.

Afgelopen dinsdagavond werden alle leden getrakteerd op een lekker stukje cake en tijdens de avond op diverse hapjes namens de club.

Voor aanvang van de mixpartijen, nam Henk het woord en heeft een aantal wetenswaardigheden naar voren gebracht over ons Maai.

Maaike, Tante Maai ofwel Maai, een zeer actief en trouw lid van onze club; al sinds mensen heugnis deelnemend aan de ZAC/WAC afwisselend in team 2 en team 3, als vermaard pointeur met het voor ons allemaal zo karakteristieke hupke.

Deelnemend aan diverse competities en toernooien zoals :

• 1993 : Tete a Tete 2e Klasse : 8e Maaike met 7 winst van de 14
  • Nationale Competitie 94 in team PCE 7 : met Rikie Hermans en Gerda Vos
  • PC Man/vrouw toernooi in 2001 met Adriaan v Laarhoven 2e plaats 4W +15
  • Doublette Zomer 2003 : 8e plaats samen met Jan vd Konijnenburg
  • 2005 : Zij werd samen met 11 andere PCE’rs winnaar van DB Nederlagentoernooi

Avontuurlijk ingesteld ging Maaike gezellig met een groep PCE’rs, 1 weekje boulen op
Camping Le Pommier in de Franse Ardeche. Bijna altijd erbij op de dinsdagavondmix.
Sedert jaar en dag met accuratesse verzorgen van de verjaardagskaarten.
Het samen met Corrie om de zoveel weken verzorgen van de mixprijzen.
Het in het précomputer tijdperk fungeren als wedstrijdleider met de vermaarde handmatig ingevulde lijsten.
Jouw ons ook niet geheel onbekende neefjes, Ton en Han kunnen er niet bij zijn. Zij genieten van een vakantie in Italie ; zij lieten mij het volgende weten :
"Tante Maaike is voor ons zo'n beetje onze boule agenda.  Zondag's als wij frietjes en kipfilet eten bij ons mam dan verteld zij altijd wie bardienst heeft van ons etc. Is ook altijd van alles op de hoogte. Rookt een pakje sigaretten per dag reeds zo'n 65 jaar.
Altijd attent , fanatiek en vindt het erg leuk om winter- en zomeravond competitie te spelen. Gewoon een lief menske"

Maaike is nu opgenomen in de eregalerij van 25 jaar PCE; zij werd voorafgegaan door Petry Westplate, Paula van Tiel, Toon van Tiel, Eef Schuurman, Ton van Rhee en Han van Rhee.

Henk heeft vervolgens aan Maaike de officiële PCE onderscheiding voor 25 jaar lidmaatschap overhandigd, nadat hij haar nogmaals namens alle leden van harte feliciteerde en de hoop uitsprak dat zij in goede gezondheid nog lang lid mag blijven van PCE.

Tijdens de avond trakteerde Maaike iedereen op een drankje.